
'Koken met Kansen' en '[email protected]' winnen dit jaar de Korte Keten wedstrijd van Stad Gent. Deze wedstrijd werd voor het derde jaar op rij georganiseerd, en past binnen de doelstellingen van de Gentse voedselstrategie Gent en Garde om in te zetten op een kortere voedselketen. De jury verkoos dit jaar twee winnaars die elk 7.500€ krijgen van Stad Gent. 'Koken met Kansen' is een project van Soepcafé Dampkring en EVA vzw, waarin beide verenigingen zich via kookworkshops inzetten op het bereiken van kansengroepen rond het koken met lokale en vegetarische voeding. Via het project '[email protected]' wil Voedselteams vzw de afzetmarkt van korte keten producten vergroten door in te zetten op thuisleveringen. Schepen Tine Heyse: "De voorbije 3 jaar werden via de korte keten wedstrijd 5 verschillende projecten financieel ondersteund. Hiermee daagden we Gentse organisaties uit om kwaliteitsvolle projecten uit te werken, waardoor de korte keten dynamiek in Gent een extra duwtje kreeg. Nu is het tijd voor een opschaling van de korte keten. De komende jaren zullen we daarom verder werk maken van een meer structurele ondersteuning van de korte keten via de opstart van een project dat inzet op de logistiek van korte keten producten".