In de zomer van 2015 is het prototype van de BoomBar, een duurzame bar voor events en festivals, gepresenteerd tijdens Boomtown op de Gentse Feesten. Na succesvolle tests van deze bar op Boomtown en enkele andere zomerfestivals, is het tijd voor de stap naar de BoomBar 2.0. Zo wordt er nu een duurzaam businessmodel uitgebouwd met aandacht voor het gebruik van kraantjeswater, herbruikbare bekers, postmix frisdranken, warmterecuperatie en een zo efficiënt mogelijk transport. Bij het presentatiemoment van de BoomBar 2.0 verzorgde schepen Tine Heyse het slotwoord: "Het is fantastisch te zien dat Boomtown en de BoomBar opnieuw hun pioniersrol waarmaken, net zoals toen ze als eerste grote plein overschakelden naar herbruikbare bekers. De BoomBar is absoluut meer dan een 'tap op wielen'. De BoomBar toont dat het mogelijk is om duurzame catering te voorzien op festivals en evenementen. In die zin hoop ik dat het een belangrijke inspiratiebron mag zijn voor vele andere organisatoren."