Het Laatste Nieuws - 18 oktober 2013 Het Gentse stadsbestuur wil ervoor zorgen dat de voedselketen in de Arteveldestad korter en duurzamer wordt, mét een sociale meerwaarde. Daarvoor lanceerde schepen van Milieu (Groen) de voedselstrategie 'Gent en garde'. Onder die noemer wil de stad regelmatig bijeenkomen met verschillende mensen die bezig zijn met voeding in het Gentse: landbouwsector, voedingsindustrie, horeca en middenveld. Om dat af te trappen, werden meteen al vijf doelstellingen geformuleerd. Zo moet er een meer zichtbare en kortere voedselketen ontstaan, wil Gent ijveren voor duurzame producenten en consumenten, moet er een sterke sociale meerwaarde komen rond voedselinitiatieven, mag er minder voedselafval ontstaan en moet datzelfde afval zoveel mogelijk als grondstof worden gebruikt. Voor de uitwerking rekent de stad op alle mogelijke hulp van betrokken partijen. Meer informatie over Gent en garde bij de Milieudienst op 09/268 23 00 of via
TineHeyse[email protected].
© 2013 De Persgroep Publishing - Het Laatste Nieuws - Benjamin Van Synghel