Eva vzw en werd de eerste stad ter wereld met een officiële wekelijkse veggiedag op donderdag. Steden zoals Hasselt, Mechelen, Brussel, Los Angeles, Rio de Janeiro en Kaapstad volgden.

Een op drie Gentenaars doet minstens een keer per maand mee. Tien procent van de Gentenaars doet wekelijks mee. Een op zes Gentenaars is halftijds vegetariër en eet minstens drie keer per week vegetarisch. Dat is een stijging met 31 procent tegenover 2011. Meer dan de helft van de Gentenaars is bereid om minder vlees te eten. Dat is 16 procent meer dan in 2011. Drie op vier Gentenaars beseft dat vleesconsumptie een grote impact heeft op het milieu.

'Gent serveert jaarlijks tien miljoen vegetarische maaltijden. Door vegetarisch te eten, stoten we 32.000 ton CO2 minder uit en halen we 11.000 auto's van de weg', zegt Tine Heyse (Groen), schepen van Milieu. De voornaamste reden om vegetarisch te eten, is om nieuwe smaken te ontdekken, gevolgd door gezondheid en milieu. Barrières om vegetarisch te eten zijn de hoge kostprijs, onvoldoende kookvaardigheden en onvoldoende kennis van producten.

© 2014 Corelio - Het Nieuwsblad - Karel Van Keymeulen