Vandaag is het exact 1 jaar geleden dat het Restorestje werd gelanceerd. Ondertussen werden reeds 11.000 Restorestjes verspreid in 70 Gentse restaurants. Een mooi aantal dat elke maand in stijgende lijn blijft gaan. In deze restaurants kan je zonder blos op de wangen vragen om je overschot mee te nemen. Een Restorestje gebruiken heeft verschillende voordelen. Minder voedsel belandt in de vuilbak, en je kan langer genieten van de kookkunsten van de chef kok. En door een Restorestje te gebruiken, help je ook om van Gent een klimaatstad te maken. Want voedselverspilling zorgt voor een onnodig zware druk op het milieu en klimaat. Schepen voor Leefmilieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid Tine Heyse: "We blijven inzetten op het verder bekend maken van het Restorestje; het Restorestje is zeker nog niet bij iedereen gekend en de drempel om restjes op restaurant mee naar huis te vragen is nog niet volledig weggewerkt. Daarnaast willen we ook wijzen op het belang van andere maatregelen die restaurants kunnen nemen in de strijd tegen voedselverspilling. Zo werken sommige Gentse restaurants nu reeds met aangepaste porties, of worden er standaard verschillende portiegroottes aangeboden. Met andere woorden: meer op maat van de maag van de klant."Meer weten over het restorestje? Surf naar
27 jan 2016