18 jun 2014

Gentse restaurants krijgen 'overschotdoos'

Het Nieuwsblad - 18 juli 2014 In de Verenigde Staten is de 'doggy bag' al lang ingeburgerd, maar ook in Gent zullen klanten van restaurants binnenkort hun restjes meekrijgen in een 'overschotdoos'.Vanuit de vaststelling dat tot een derde van het geproduceerde voedsel in de vuilbak verdwijnt, wil de Gentse mi­lieuschepen

Tine Heyse (Groen) die verspilling de wereld uit helpen. De 'overschotdoos' is één middel uit haar beleidsplan om dat te doen. Klanten die hun bord op restaurant niet hebben leeggegeten, kunnen hun restjes mee naar huis nemen in zo'n doos.

'We gaan die doos niet verplichten, horecazaken kunnen ze aanbieden of klanten kunnen ernaar vragen. Hoe meer die twee elkaar versterken, hoe groter de kans op succes is. Dit is maar één van de mogelijke acties, ik wil ook met warenhuizen bekijken hoe we ervoor zouden kunnen zorgen dat minder producten in de rekken blijven liggen.'

 
Cookies op groen.be

Groen gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Deze cookies verwerken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.

Als je daarvoor toestemming geeft, maken we ook gebruik van marketingcookies. Die stellen ons in staat om de website beter af te stemmen op jouw voorkeuren.

Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Voorkeuren aanpassen
Alle cookies accepteren