We zetten wereldwijd samenwerkingen op om het systeem achter ons eten structureel eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker te laten werken. Denk aan boeren die klimaatvriendelijk produceren, supermarkten die een eerlijke prijs betalen door samenwerkingen op lange termijn, maar ook leerlingen die een gezonde maaltijd krijgen op school. -
Jelle Goossens, persverantwoordelijke Rikolto
Iedereen kan op donderdag 13 januari duurzame waterzooi afhalen in sociale restaurants De Knoop en Campus Prins Filip. Het Gentse gerecht bij uitstek is dit keer volledig vegetarisch en bestaat uit lokaal geteelde groenten. De duurzame waterzooi kadert in de 'Week Voor Goed Eten', die vandaag van start gaat. Daarmee wil Rikolto duurzaam voedsel in de kijker zetten. Ook het stadspersoneel en de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum zullen kunnen proeven van de waterzooi. Later in januari staat die ook op het menu in alle Gentse stedelijke scholen en kinderdagverblijven.
Wie op donderdag 13 januari zelf wil proeven van de duurzame waterzooi, kan dat via de takeawayformules in sociaal restaurant De Knoop (Hundelgemsesteenweg 125) en sociaal restaurant Campus Prins Filip (Jubileumlaan 217). Vooraf bestellen is niet nodig.
Met Gent en Garde zetten we als stad al jaren in op een duurzame voedselstrategie. Campagnes als deze passen hier perfect in en onderlijnen dat goed voor het milieu, de boer én de gezondheid perfect samen kunnen sporen. En dat het bovendien ook heerlijk kan smaken. -
Tine Heyse, schepen van Milieu en klimaat
Past binnen Gent en Garde
Met de 'Week Voor Goed Eten' wil Rikolto de aandacht vestigen op voedsel dat goed is voor het milieu, het klimaat, de boer en ieders gezondheid. De Stad Gent neemt deel aan deze actie. De vegetarische waterzooi is een goed voorbeeld omdat het enkel lokale groenten bevat. De actie past ook perfect binnen de voedselstrategie Gent en Garde.