27 jan 2016

Horecaproject informeert sector maar controles blijven nodig

Naar aanleiding van nieuwe Vlaamse geluidswetgeving in 2013 startte de dienst Milieutoezicht het Horecaproject op. Het project had 3 belangrijke doelstellingen. Het project is erin geslaagd de uitbaters te informeren over en in regel te stellen met de nieuwe wetgeving. De derde doelstelling ? uitbaters sensibiliseren over geluidshinder in functie van een mentaliteitswijziging ? werd nog niet behaald. Er is geen daling in het aantal klachten en overtredingen, hoewel een echte vergelijking eigenlijk niet mogelijk is. Meer en meer worden controles immers toegespitst op zaken die ernstige hinder veroorzaken. Zo leverden gerichte controles in de Overpoort eind 2015 verschillende pv's op.Tine Heyse, schepen van Milieu, legt uit hoe de Stad geluidshinder in de toekomst verder zal aanpakken. "We blijven informatief en proactief werken naar nieuwe uitbaters toe. Bij bestaande horecazaken kunnen en zullen we meer overschakelen op een repressieve aanpak. Van hen verwachten we dat ze de wetgeving kennen en bij hen zullen we blijven inzetten op regelmatige controles. Het naleefgedrag van de uitbaters zal immers maar verder verbeteren als ook de pakkans groot genoeg is."

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.