Tine Heyse
"Vorig jaar lanceerden we een duurzame voedselstrategie onder de naam 'Gent en garde'. Met de focus op lokale, lekkere en duurzame voeding wil de stad hiermee de nadruk leggen op de productie van voeding in de stad. En er bestaat uiteraard geen kortere keten dan zelf produceren", aldus Heyse.
Omdat de milieu- en groendienst van de stad steeds meer vragen kregen van particulieren, maar ook van verenigingen en scholen die praktische problemen ervoeren bij het telen of vragen hadden bij de opstart, werd beslist om een hulplijn op te richten. "Het is belangrijk dat mensen van de eerste inspanning een succeservaring beleven en dus een mooie opbrengst hebben", zegt ze.
De hulplijn is voor inwoners en organisaties uit Gent en vanaf vrijdag bereikbaar op 09/268.23.53 of via [email protected]. De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) staat in voor het beantwoorden van alle vragen over kruiden-, groenten- en fruitteelt.
Wie overigens nog wat inspiratie wil opdoen, kan vanaf nu terecht in de binnentuin van het historisch Hotel Clemmen in de Veldstraat. Daar werden groenten, fruit en tuinkruiden aangeplant in een kleine stadstuin, die met recuperatiematerialen werd ingericht.
© 2014 Belga - Steven Vanden Bussche