Winnaars van de Korte Keten Wedstrijd 2016 Soepcafé Dampkring en EVA vzw organiseren onder de naam 'Koken met Kansen' duurzame kookworkshops voor kansengroepen. Afgelopen dinsdag was Tine Heyse te gast bij De Zuidpoort, een vereniging waar armen het woord nemen. Soepcafé Dampkring en EVA vzw organiseerden er die dag een kookworkshop 'Koken met Kansen'. Met de workshop wil men vegetarische 'korte keten' maaltijden toegankelijker maken voor iedereen. Tot op vandaag worden kansengroepen immers moeilijk bereikt. De organisaties geloven dat kansengroepen pas deelnemen aan de korte keten als er wordt ingezet op laagdrempelige informatie rond korte keten. Een kookworkshop is hier een goed voorbeeld van. Tine Heyse: "'Koken met Kansen' won in 2016 de Korte Keten-wedstrijd van Stad Gent, waarbij de Stad een oproep lanceerde voor projecten waarbij de voedselketen tussen producent en consument zo kort mogelijk is. De oproep past binnen de voedselstrategie van Stad Gent, Gent en Garde, waarbij de focus ligt op duurzame en lokale voeding. 'Koken met Kansen' combineert beide en slaagt er bovendien in om hierbij ook kansengroepen te bereiken." Koken met Kansen organiseert verschillende kookworkshops, waarbij veel aandacht gaat naar vegetarisme, duurzame producten en het beperken van afval.