06 dec 2013

Kringloopwinkel Brugse Poort

De Kringloopwinkel Brugse Poort levert schitterend werk voor de buurt, kansengroepen én het milieu. Dat kon schepen van Milieu, Energie, Klimaat en Noord-Zuid dinsdagochtend zelf waarnemen. Katrien Rogiest, coördinator van de Kringloopwinkel, gaf de schepen een rondleiding in de winkel.Tine Heyse

 

Sinds 1998 biedt de Kringloopwinkel heel wat materialen een nieuw leven. Waar nodig, gebeuren ook kleine herstellingen aan de spullen. Zo'n 100 vrijwilligers en gemiddeld een 60-tal kansmedewerkers zorgen voor de dagelijkse werking van de winkel. De winkel hanteert een sociale prijzenpolitiek waarbij men de, dagelijks 300 tot 400, klanten de kans wil bieden om kwalitatieve tweedehandsgoederen te kopen. Op het dak staan bijenkorven en de afgelopen jaren werd er heel wat geïnvesteerd in energiemaatregelen. Zonnepanelen, een zonneboiler en aangepaste verlichting zorgen voor 30% minder energieverbruik dan voorheen. Katrien Rogiest haalde ook enkele knelpunten aan, zoals de beperkte stockageruimte.

 

Schepen Heyse raadt alvast iedereen aan eens een bezoek te brengen aan de Kringloopwinkel, bijvoorbeeld tijdens de kerstmarkt deze vrijdag en zaterdag of in de nieuwe winkel in Destelbergen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.