Tine HeyseHeysepur sang, en past binnen de vorig jaar gelanceerde voedselstrategie 'Gent en Garde', waarmee o.a. getracht wordt om een meer zichtbare, korte voedselketen te ontwikkelen. Tine wenst Le Petit Botanique een duurzame en smakelijke toekomst toe. En ze hoopt dat dit initiatief de weg vrijmaakt voor nog meer gelijkaardige projecten die de milieu-impact van het lokale voedselsysteem drastisch terugdringen.
07 nov 2014
Le Petit Botanique krijgt vaste stek in hart van Gent
Op vrijdag 7 november was schepen van Milieu, Energie, Klimaat en Noord-Zuid aanwezig op de opening van Le Petit Botanique. Het stadslandbouwrestaurant is een initiatief van de vzw's Labeur en Compaan, die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Alle groenten en kruiden die er op de borden verschijnen, worden in eigen beheer biologisch geteeld en geoogst op de stadsakker in Sint-Amandsberg. Wat er 's morgens geoogst wordt, ligt 's middags al op het bord van de klant. Verser en directer kan dus niet. Schepen : "Ik heb het uitgerekend en de kortste afstand tussen het veld en het bord bedraagt slechts 3,2 km. Hier kan terecht gezegd worden: minder kilometer smaakt beter." Le Petit Botanique is een Korte Keten-project