19 jun 2014

Restjes uit restaurant mee naar huis

De Standaard - 19 juni 2014 Gent gaat samen met de horeca een 'overschotdoos' lanceren voor restjes van een restaurantbezoek. 'Het idee van de overschotdoos komt neer op de Amerikaanse 'doggybag', maar dan naar de Gentse situatie vertaald', zegt (Groen), Gentse schepen voor Milieu. 'We willen enerzijds burgers sensibiliseren om het overschot te gebruiken en de horeca warm maken om dit aan te bieden.'

TineHeyse

De stad Gent zal de 'overschotdoos' dit najaar in overleg met de horeca lanceren. In het kader van een duurzaam lokaal voedselsysteem wil Gent ook inzetten op meer seizoens-, biologische en fair trade producten, en de vleesconsumptie verminderen. Deze legislatuur wordt zeventien miljoen euro vrijgemaakt om Gent klimaatneutraal te maken tegen 2050, staat te lezen in de ontwerp-beleidsnota van schepen Heyse. De stad voorziet de komende legislatuur ruim 6 miljoen euro extra premies voor energierenovatie, waarvan de hoogte deels inkomensgerelateerd is.

 
Cookies op groen.be

Groen gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Deze cookies verwerken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.

Als je daarvoor toestemming geeft, maken we ook gebruik van marketingcookies. Die stellen ons in staat om de website beter af te stemmen op jouw voorkeuren.

Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Voorkeuren aanpassen
Alle cookies accepteren