21 nov 2012

Schepencollege met vier debutanten

De Streekkrant - 21 november 2012 Na bijna vier weken onderhandelen stelden sp.a, Groen en Open Vld hun bestuursakkoord en het nieuwe schepencollege voor. Hierbij vier nieuwelingen met Annelies Storms als logische 'joker'.Het coalitieakkoord omvat zomaar 117 pagina's, waarbij 21 thema's met liefst 800 actiepunten, die op de webstek van de drie partijen gedetailleerd na te lezen zijn. De grootste ophef maakt de afbraak van de B401, het viaduct over het Zuidpark, dat eerst nog door het Vlaamse Gewest gerenoveerd wordt. Tegen 2018 wil men het vervangen door afritten naar Ledeberg en de R40 stadsring én aan de Okapistraat een parkeertoren, die op het stedelijke vervoer aansluit. 

Daniël Termont gaat als burgemeester de legislatuur 2013-2018 in met elf schepenen én Rudy Coddens, die als OCMW-voorzitter ook over Werk en Armoedebestrijding bevoegd is. Groen schuift het verwachte trio debutanten naar voren. De 31-jarige Elke Decruynaere wordt bevoegd voor onderwijs, opvoeding en jeugd terwijl de 52-jarige Tine Heyse naast milieu en klimaat ook het Ivago-presidentschap krijgt. Voor de 50-jarige Filip Watteeuw zijn Openbare Werken én Mobiliteit zeker een zware uitdaging.

 

Naar de vierde naam bleef het lang gissen maar uiteindelijk kreeg Annelies Storms het logische vertrouwen. Het 41- jarige ex-parlementslid lijkt immers de geknipte persoon om Cultuur en Toerisme van de afscheidnemende Lieven Decaluwe over te nemen want op de koop toe waren beiden bij het opgedoekte Spirit partijgenoten.

 

© 2013 Roularta - De Streekkrant - Dirk Dauw

 

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.