26 mrt 2013

Termont en Heyse aan de kook

Het Laatste Nieuws - 26 maart 2013 Onze burgemeester is werkelijk van alle markten thuis. Gisteren stond hij als een echte professional te koken in de keuken van de Hotelschool Gent. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat zijn bijdrage vooral bestond uit roeren in de potten en de sfeer bijkruiden, maar dat is ook belangrijk. "De 'finishing touch' kwam ook van hem", lacht milieuschepen van Groen, die mee aan het fornuis stond. "Maar het klopt dat de talenten van de burgemeester op vlak van koken - euh - nog niet volledig ontplooid zijn", verwoordt ze tactisch.

TineHeyseHeyse is het wel gewoon om te koken. "Al is dat niet altijd vegetarisch", geeft ze toe. Op het menu stond wortelsoep met koriander, gevolgd door een vegetarische variatie op een koninginnehapje, met oesterzwammen en tofublokjes en een komkommerslaatje. Het dessert bestond uit een variatie van Gentse lekkernijen zoals neuzekes. Vijftig Gentenaars werden uitgenodigd (uitgedaagd?) om van het menu te proeven, en ook al zag dat er soms uit als een groene brij, ze vonden het wel lekker.

 
Cookies op groen.be

Groen gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Deze cookies verwerken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.

Als je daarvoor toestemming geeft, maken we ook gebruik van marketingcookies. Die stellen ons in staat om de website beter af te stemmen op jouw voorkeuren.

Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Voorkeuren aanpassen
Alle cookies accepteren