Tine Heyse: 'De jury selecteerde de Gentenaars die de beste redenen konden voorschotelen om de vegetarische keuken te ontdekken. Onder de winnaars bevinden zich zowel mensen die al vegetariër zijn en nog wat meer inspiratie willen verwerven, als echte vleeseters of slagerskinderen die veggie een kans willen geven. Met deze actie willen we de culinaire mogelijkheden van de vegetarische keuken in de verf zetten en zo iedereen inspireren voor lekkere eindejaarsfeesten zonder vlees.'
Gent, de veggiehoofdstad van Europa, en EVA vzw trakteren 10 Gentenaars op deze feestlunch. Achter het fornuis staat Tom van Lysebettens, chef bij 'Coeur d'Artichaut'. Van Lysebettens verwierf ervaring bij 'Het Gebaar' van Roger Vandamme in Antwerpen en bij 'Volta',' C-Jean' en 'Eat Love' in Gent.
Het hele diner is niet alleen honderd procent plantaardig maar ook voor het volle pond 'open source'. Dit wil zeggen dat de recepten van deze feestelijke gerechten vanaf vandaag beschikbaar zijn op de website van het Gents Klimaatverbond. Zo kan iedereen ook thuis aan de slag om tijdens de feestdagen vegetarisch te koken. Wie graag vegetarisch wil eten tijdens de feesten, maar liever niet zelf achter het fornuis staat, vindt tal van veggie-vriendelijke cateraars op de website www.evavzw.be.