GMF serveert waterzooi met lokale ingrediënten en pleit voor een betere distributie van korte keten producten. Stad Gent wil hiervoor een pilootproject lanceren. Afgelopen zondag was schepen van Landbouw Tine Heyse te gast op het Waterzooifeest van het Gents Milieufront (GMF). 120 mensen konden in het KASK Café smullen van echte Gentse waterzooi. Uitgezonderd de eieren en de room werden alle ingrediënten van dit oer-Gentse gerecht gekweekt op Gents grondgebied. GMF sloeg hiervoor de handen in elkaar met Stadslandbouw Gent en Het Spilvarken. Op een terrein in Gentbrugge werden alle ingrediënten voor de zooi geteeld. Met het project willen de initiatiefnemers de voordelen van stadsgerichte landbouw aantonen en pleiten ze o.a. voor een betere distributie van korte keten producten. Schepen Heyse: 'Ik ben blij met de aandacht die GMF vraagt voor de korte keten dat ook een speerpunt is in onze lokale voedselstrategie. De komende jaren willen we als Stad nagaan hoe we de markt van de korte keten verder kunnen opschalen en werk kunnen maken van een betere distributie van korte keten producten. Daarom werd er vorige maand een opdracht gelanceerd om de marktsituatie van de Gentse korte keten beter in kaart te brengen. In een volgende fase gaan we over tot een concreet pilootproject om korte keten producten efficiënt te distribueren in de stad.'
15 nov 2016