24 jun 2014

Zwerfvuil in Gents park wordt 14 dagen in doorzichtige koker opgeslagen

Belga - 24 juni 2014 Na een proefproject vorig jaar, waarbij in het Kokerpark zwerfvuil tijdelijk niet verwijderd werd om bezoekers te confronteren en te sensibiliseren, start Gent dinsdag met een nieuw proefproject waarbij zwerfvuil in het parkje aan de Wasstraat twee weken in een doorzichtige koker opgeslagen wordt. Dat meldt de stad Gent.Gent voert al geruime tijd strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. "IVAGO, de Stedelijke Veegploeg, de Groendienst en het Eco-werkhuis proberen de straten, pleinen en parken zo proper mogelijk te houden", zegt de bevoegde schepen

Tine Heyse (Groen). "De politie en de gemeenschapswachten zijn actief om sluikstorters te betrappen. Maar vaak is het dweilen met de kraan open."

Op initiatief van het Eco-werkhuis, Freinetschool De Vlieger, Buurtwerk Dampoort-Bernadette, Gebiedsgerichte Werking, Integratiedienst, dienst Lokale Preventie en Veiligheid, Gemeenschapswacht en Brede School komt er nu een proefproject rond zwerfvuil in het Wasstraat-park in de Dampoort. Zwerfvuil wordt de komende twee weken in een doorzichtige koker bewaard en stadsmedewerkers gaan het gesprek aan met bezoekers om te zoeken naar oorzaken en oplossingen. "De bedoeling is om gebruikers van het park te confronteren met de problematiek van zwerfvuil, hen te wijzen op hun verantwoordelijkheid en hen te betrekken bij oplossingen om een halt toe te roepen aan zwerfvuil", aldus Tine Heyse.

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.